marți, 17 ianuarie 2012

Capitolul I

In vremurile trecute,existau specii de oameni care de care mai ciudati, pe unde mergeai vedeai varcolaci,vampiri,lupi sau multe alte specii.
    O familie care statea intr-o casa micuta aflata la marginea orasului,nu era o familie obisnuita,ci una de vampiri.
     Aceea familie isi dorea foarte mult sa aibe copii.Dorinta lor s-a implinit au avut un copil ,o fata,pe care o chema Elisabeth.Din pacate ea  nu era  vampir,era un om obisnuit.Parintii fetei aveau ca prieteni o familie de varcolaci,copilul lor fiind tot om,dar el era baiat,il chema Alexander.
    Cei doi copii au inceput sa se vada tot mai des,deoarece parintii lor erau foarte buni prieteni,cu toate ca ar trebui sa fie dusmani. Fiind copii normali,parintii sau gandit sa-i dea la gradinita,dar din pacate aceea gradinita cuprindea toate speciile de pe Pamant.Copii de acolo nu au vrut sa-i integreze pe cei doi in grupul lor pt ca ei erau mai mari decat Alexander si Elisabeth,cei doi fiind singuri copii normali de acolo,iar educatoarele au decis sa-i izoleze de ceilalti copii.
   Anii au trecut,cei doi au crescut,iar ei cresteau pe zi ce trece dar izolati de ceilalti copii.Parintii erau foarte mandrii de copii lor pt ca  se descurcau  la jignirile celorlaltii,desi vroiau sa riposteze. Abea asteptau sa creasca mari sa ajunga la liceu pt ca li se parea mai usoara viata.Ei timpul trecea foarte repede,copii cresteau,incepeau sa realizeze ce e cu cei din jurul lor ce se intampla cu ei.Iata ca au ajuns si  la sfarsitul  clasei  a-VIII-a,iar ei erau cei mai fericiti copiii din lume fiind ca mai era putin pana cand viata lor se va schimba.
    Dupa venirea vacantei parintii lor isi dau seama de un lucru.Cei doi,au o putere speciala datorita faptului ca sunt”legati” unul de celalt,au dezvoltat un alt tip de conexiune.Anume,conexiunea pshica.Astfel permitandule sa fie impreuna,chiar daca sunt despariti.
    Clipele liceului sosise,cei doi nu mai puteau de emotii spunandu-si unul celuilalt.
            -Nu mai resist,mor de nerabdare!dintr-o data ziua de maine parca ar fi la o vesnicie departare….spune Elisabeth plina de entuziasm
          -Stiu, nici mie, abea astept! spune Alexcander nerabdator.
          -Ceeee?!tu intruchiparea calmului esti emotionat.Nu-mi vine sa cred!!
         -Nici mie,dar asta este,clipa care urmeaza sa vina ne va schimba vietile,fie in bine fie in rau.Copii se pusera la culcare asteptand cu nerabdare ziua de maine.
   Dimineata venisa.Alexander s-a trezit  cu foarte mult timp inainte de a suna alarma.
 Isi privea  prietena  care dormea cu un zambet cald pe fata.Alarma suna.Elisabeth se trezeste cu acelasi  zambet pe fata,ca de printesa, dar in acelasi timp cam tafnoasa din cauza lui Alexander care ocupa toata baia si canta,”spargandu-i” timpanele Elisabethei.
        -Alexander..iesi odata din baie,intarziem in prima noastra zi de liceu!!!
       -Da,Da…imediat!!!
       -Esti mai rau ca o fata,nici eu nu stau atat in baie,desi arat foarte bine.
      -Ba da..!!!credema
      -Bine!Bine! spune ea indreptandu-se spre dulap sa-si aleaga tinuta.
Intr-un final Aexander iesi din baie,pregatit si foarte elegant in acelas timp.
Eli se uita uimita la el,nestiind ce sa mai zica.
     -Gata!!multumita?!
    -In sfarsit!!
Sau certat ce sau mai certat si au pornit spre masina,acolo au rupt tacere,niciunul dintre ei nu a mai scos un cuvant  pana ce au ajuns in curtea liceului.
Acolo era foarte multa lume in jurul lor, erau plini de uimire.
Fiind  atat de mare liceul si atata lume in jurul lor,era speriati ca nu vor mai prinde locuri in sala de clasa,desi parintii lor i-au inscris acolo, la Liceul De Stiinte si Biologie. Cand erau mici,le placea foarte mult stiinta inca de cand a plouat in satul lor pt prima data,la varsta de 5 ani.Atunci sau gandit ca,cand vor creste mari vor afla ce contine ploaia.
Dupa discursul de bun venit al doamnei directoare Roman Lucica,copii sau indreptat spre sala de clasa,acolo cei doi si-au gasit locuri dar din pacate nu stau unul langa celalalt.Mai tarziu au cunoscut-o si pe diriginta lor,profesoara de romana pe nume Olga Furdui

5 comentarii:

  1. Dragut !!!!
    Foarte frumoasa ideea de fic . Insa as vrea sa iti dau un sfat :
    Ar trebui sa scrii cu ... mai mult sentiment si atunci cand povestesti , te cam " zgarcesti " cu cuvintele ( cum imi spunea mie cineva ) . Ai ales sa ne povestesti in mare viata lor pana la momentul actual. Asta e bine , insa te-ai cam grabit cu actiunea . Daca ar fi fost dupa mine , as mai fi lasat un timp pana sa dezvalui " puterile " celor 2 .
    De altfel , ar trebui sa fii mai atenta cu actiunea . In primul rand ai sarit peste parintii lor ( care nu stiu pe unde i-ai uitat :D ) si apoi , ti-a scapat chestia in are se trezezc uitandu-se unul la altul . Nu ai specificat . Dorm in aceeasi camera ? Stau in aceeasi casa ? Singuri ? Fara parintii ?
    Ar fi trebuit sa ne spui si partea asta . Si ai fi putut-o pune intr-un dialog de exemplu .
    De asemenea , ai putea sa scrii si din perspectiva unuia dintre cei doi . Asa poti sa descrii mai bine acea persoana si ii poti contura personalitatea in ochii cititorului ( pt ca , probabil , in imaginatia ta le-ai facut intr-un anumit fel < ma refer la trasaturile fizice si psihice > ) Trebuie sa ne arati si noua asta . Cum sunt ei in ochii tai ? Da-ne indicii despre ei .
    Si ar trebui sa pui mai multe dialoguri si sa povesteti totul ca si cum tu ai fi acolo si ai vedea ce se intampla . Nu ca si cum ne-ai povesti un film , sau o carte .
    Si mai ales , pune-te in pielea cititorului . Poi noi cum sa ne dam seama de ceea ce vrei sa ne arati daca nu o scrii ?

    Ar mai fi cateva care nu-mi mai vin acum in minte , dar te las sa scapi de data asta :D

    Sper ca nu te-ai suparat pe mine pentru criticile mele . Sunt pur constructive . Avand in vedere ca am un blog de mai mult de un an , am acumulat experienta si stiu ce vor cititorii . ( Nu ca m-as lauda :D ) Insa ma simt obligata sa-ti dau aceste sfaturi , cum si eu le-am primit la randul meu de la altii mai buni ca mine .
    Nu spun ca sunt eu mare scriitoare , insa un sfat nu strica niciodata .
    Stiu ca de acum te vei descurca grozav in continuare , si sper ca nu te-am descurajat cu acest comentariu :( Sa stii ca scrii bine ,numai ca mai trebuie " slefuit putin :D

    Astept cu nerabdare capitolul 2 !!!!

    Kises :X

    PS " Cine mai scrie la sf comentariului " Kisses :X " dupa ce a scris o critica lungaaaaaaa cat o zi de post ? Eu ! Normal :D

    RăspundețiȘtergere
  2. tot ce as avea eu de spus s-a spus mai sus;desi mai are nevoie de niste retusari,eu te felicit;ideea e originala...si imi place si mai ales pentru ca ai avut curajul sa iti creezi un blog unde sa-ti expui povestea:D
    spor la scris in continuare:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Bună, foarte frumos ficul din această cauză vreau să-ţi ofer promovare pe blogul The Gift of Passion pe care îl găseşti aici: http://ellaangelofhope.blogspot.com/ Dacă eşti de acord atunci aştept un E-mail la cuvintenegre@yahoo.com cu: Nickname-ul tău, Titlul ficului/poveştii, Rezumatul ficului/poveştii şi linkul ficului/poveştii.
    Mult succes în continuare,
    Adda.

    RăspundețiȘtergere
  4. Superb!Faci o treaba minunata!
    :*:*

    RăspundețiȘtergere
  5. multumesc la toti...si sa stiti ca am sa tin cont de sfaturile voastre..va pwp:*:*:*

    RăspundețiȘtergere